Yerli Üretim Uydulara BAİBÜ NÜRDAM İmzası
Türkiye’nin Milli Uydu Sistemleri’nin Sensörlerini NÜRDAM Üretiyor
NÜRDAM İş Birliklerini Güçlendiriyor
NÜRDAM'da Yerli güneş pili ve paneli üretildi.
İlk Milli Nükleer Radyasyon Dedektörü
Güneş Pili ve Güneş Paneli
Milli Nükleer Radyasyon Dedektörü NürFET TR 03 NÜRDAM'da Üretildi.
NÜRDAM'da LED Üretimi Gerçekleştirildi
Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM)

Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) bünyesinde oluşturulan  Nükleer Radyasyon Dedektörleri ve Uygulama Merkezinde (NÜRDAM) tamamen yerli imkanlarla "Milli Nükleer Radyasyon Dedektörü"nün prototipi üretildi.

NÜRDAM Müdürü Prof. Dr. Ercan Yılmaz da projede hedefin bir ürüne ulaşmak olduğunu dile getirerek, "Bugün itibarıyla bu hedefe ulaşmanın sevincini yaşamaktayız. Burada görmüş olduğunuz ilk milli radyasyon dedektörü tamamıyla laboratuvarımızda üretilmiştir. Bu sensörler, tıpta, medikal alanda, kanser tedavisinde belirli dozların hastaya verilmesinde, radyasyon dozimetresi olarak kişilerin güvenliği için nükleer santrallerin radyasyon sızıntısını önlemede ilk uyarı sistemi olarak, Milli Savunma Bakanlığının ihtiyaçları doğrultusunda kıta güvenliği, sınır güvenliğinde ve nükleer kaçakçılığın önlenmesinde kullanıma sunulacak" diye konuştu.