İş Birliği Protokollerimiz

 

  Araştırma merkezimiz birçok özel sektör ve benzer nitelikteki kamu kurumlarıyla iş birlikleri ve ortaklıklarla sahiptir.  Geniş bir sektör yelpazesinde saygın iş ortaklarıyla çalışmaktadır. Bu iş birliklerinin bazıları, karşılıklı kamu ve kurum çıkarlarını öncelendirilerek karşılıklı menfaat sağlamak ve ortak hedeflerimize ulaşmak için özel protokollerle desteklenmektedir. Bu protokoller, işbirliği sürecini yönetmek, veri gizliliğini korumak, taraflar arasında net bir iletişim sağlamak ve uyum gereksinimlerini karşılamak amacıyla tasarlanmıştır. Bu kapsamda NÜRDAM'ın yer aldığı resmi protokollerimiz;

                     

     1- ODTÜ-Uzay ve Hızlandırıcı Teknolojiler Uygulama ve Araştırma Merkezi: Merkezimiz bünyesinde üretilen radyasyon sensörlerinin uzay radyasyonu altında performans testlerinin yapılması ve ikili iş birlikleriyle proje önerileri sunmayı amaçlamaktadır. 

     2- RADKOR- Personel Dozimetre Ölçüm ve Değerlendirme Laboratuvarı: Merkez ile sanayi kuruluşu arasında ortak projeler yoluyla aygıt geliştirmek ve test/kalibrasyon konularında ortaklıklar sağlamak

      3- TENMAK-Nükleer Araştırma Enstitüsü:  Merkez ile Nükleer Araştırma Enstitüsü arasında nükleer teknolojilerr yönelik ürün ve yönetim tasarımı araştırma geliştirme ve üretim çalışmlaarını ortaklık kurmak ve ortak projeler sunmak.

      4- TÜBİTAK-Bilişim ve Bilgi Teknolojileri Araştırma Merkezi: Mekez ile TÜBİTAK-BİLGEM çatısı altındaki YİTAL vb kurumlarla ortak araştırma olanaklarını değerlendirilmek, bilgi paylaşımında bulunulmak ve ortak projeler geliştirilmek.

 

 5- Sakarya Üniversitesi- Elektromanyetik Uygulama ve Araştırma Merkezi:  İki merkezin bilgi birikimi ve tecrübelerinin birleşimiyle yeni çalışma ortaklıkları kurmak.               

NÜRDAM, kamu kurum, ihtiyaçları ve özel sektör talepleri doğrultusunda protokollere dayalı iş birliklerini geliştirecektir. Listelenmiş iş birliklerimiz dışında protokole dayalı olmayan birçok kurum ve sektör kuruluşlarıyla da Ar&Ge- Ür&Ge çalışmalarını devam ettirmektedir.