Yangını erken tespit eden gazlı alev dedektörlerinin ilk yerli prototipi üretildi
NÜRDAM ÜNİVERSİTEMİZİ CERN’E GÜÇLÜ BAĞLARLA BAĞLIYOR
Yerli Üretim Uydulara BAİBÜ NÜRDAM İmzası
İlk Yerli ve Milli NürFET Çipleri NÜRDAM'da Üretildi
Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM)

Dil Değiştirici

Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde yürütülen proje ve tez çalışmaları ilk meyvelerini vermeye başladı. Yerli ve milli teknolojilerin ilk önemli çıktısı olarak radyasyona duyarlılığı arttırılmış geleneksel SiO2 geçit dielektrikli p-kanallı MOSFET olarak bilinen yonga işleme teknolojisini ürünü olan NürFET çipleri başarılı bir şekilde üretildi.

NürFET algılayıcılarında doz ölçümü eşik voltajındaki değişimlerden faydalanılarak yapılmaktadır. Radyasyon tarafından oluşturulan pozitif yükler kapı-oksit tabakada tuzaklanarak eşik voltajında (Vth) değişime neden olmaktadır. Bu değişim radyasyon dozuna göre kalibre edilerek, alınan doz miktarı ölçülmektedir.

NürFET Çiplerinin Teknik Özellikleri

Üretilen Materyal: Silikon Alttaş

Çip Boyutu:   0.680x 0.680x 0.5 mm3

Dizayn: Tek çipte 2 adet NürFET, 1 adet diyot