Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Nükleer Radyasyon Dedektörleri Uygulama ve Araştırma Merkezi (NÜRDAM) tarafından bünyesinde ilk kez sensör, dedektör ve malzeme bilimi alanında bilimsel bir kongre düzenlendi. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alişarlı himayesinde Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Cabir Terzioğlu başkanlığında NÜRDAM tarafından düzenlenen Uluslararası Sensör, Dedektör, Malzeme Bilimi ve Teknolojileri Konferansı (SensDeTech), 5 – 7 Ekim 2023 tarihleri arasında Üniversitemizde gerçekleştirilmiştir.

ODTÜ, Erciyes, Aksaray, İstanbul, Uludağ, Karabük, Kastamonu, İstanbul Cerrahpaşa, Çukurova, Recep Tayyip Erdoğan ve Bartın Üniversitelerinden akademisyenlerin yanı sıra uluslararası üniversitelerden akademisyenlerin katkı sunduğu konferans, İzzet Baysal Kültür Merkezi Mavi Salonda düzenlenen açılış programı ile başladı. Açılışa; Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Coşkun Karaca, Genel Sekreter İhsan Ağcan, ulusal ve uluslararası akademisyen ve araştırmacılar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kongre kapsamında, Kobe Üniversitesi’nden Prof. Dr. Atsuhiko Ochi, Johannes Kepler Üniversitesi’nden Dr. Mihai Irimia-Vladu, Ankara Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ali Gencer, Czech Teknik Üniversitesi’nden Dr. Andre Filipe Cortez ve  İstanbul Üniversitesi’nden Prof. Dr. Suat Özkorucuklu davetli konuşmacı olarak konferans verdi. Kongre boyunca 62 adet bildirinin sunumu gerçekleştirilerek konuşmacı ve dinleyici pozisyonunda yaklaşık 300 kişi katılım göstermiştir. Kongrenin bilgileri http://senstech.ibu.edu.tr/ adersinde yer almaktadır.