Mehmet Tanrıkulu Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu öğretim üyesi ve NÜRDAM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Şenol KAYA, orta öğretim öğrencilerinde teknoloji alanında farkındalık oluşturmak ve bilgi paylaşımı amacıyla Bolu Bahçeşehir Koleji kongre salonunda bir seminere katıldı. 28 Aralık 2023 Perşembe günü düzenlenen etkinlikte, "Yarı-iletken Sensör Teknolojileri" konulu bir söyleşi gerçekleştirildi. Doç. Dr. Şenol Kaya, lise öğrencilerine ve katılımcılara yarıiletkenler ve sensör teknolojileri konusundaki bilgi ve deneyimlerini aktarırken, aynı zamanda sensörlerin geniş uygulama alanları hakkında da önemli bilgiler paylaştı.

Bu etkinlikle, lise öğrencileri ortaöğretim seviyesindeki Fizik dersi müfredatında yer alan yarıiletkenler konusunda bir uzmanla buluşma fırsatı sundu. Öğrenciler, bu söyleşi sayesinde sadece teorik bilgilerle sınırlı kalmayıp, bu teknolojilerin günlük yaşamdaki pratik uygulamaları hakkında da  içgörüler elde etme şansını yakaladılar. Bu tür etkinlikler, gençleri bilimsel konularla etkileşime geçmeye teşvik ederek, onların geleceğin teknolojilerine ve bilim dünyasına olan ilgilerini artırmada önemli bir rol oynamaktadır.